Про новації у сфері застосування РРО – відеоконференції під час засідання виконавчого комітету Криворізької міської ради

30 дек, 11:21

Днями, за організацією виконкому Криворізької міської ради та за участі Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) проведено відеоконференціїю з питань новацій у сфері застосування реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) та ПРРО.
У заході від ГУ ДПС прийняв участь заступник начальника ГУ ДПС                      Леонов Валерій та заступник начальника відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС Дудник Роман.
Під час проведення відеоконференціїї податківцями було наголошено, що з  01 січня 2022 року значно розширюється коло суб’єктів господарювання (фізичних осіб-підприємців), якими мають застосовуватись РРО та ПРРО.
Відтермінування обов’язкового застосування РРО платниками єдиного податку другої – четвертої групи, а також ризикових видів діяльності, таких як реалізація товарів у мережі Інтернет, текстилю, автозапчастин та вживаних товарів, діяльність ресторанів, готелів, та туристичних агентств, добігає кінця.
На зустрічі окрему увагу приділили запровадженню програмного РРО, що може використовуватись на будь-якому пристрої та в якому фіскальні функції реалізовані через фіскальний сервер контролюючого органу, і який призначений для реєстрації розрахункових операцій при продажу товарів (наданні послуг), операцій з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі та/або реєстрації кількості проданих товарів (наданих послуг), операцій з приймання готівки для подальшого переказу. Контролюючий  орган забезпечує безкоштовне програмне забезпечення для використання суб'єктом господарювання.
Наголошено, що подання суб’єктами господарювання заяв для реєстрації РРО/ ПРРО (за формою № 1-РРО або № 1-ПРРО) можливо через безкоштовний сервіс ДПС України «Електронний кабінет» в режимі онлайн. 
Наприкінці зустрічі фахівці податкової надали відповіді на питання щодо застосування РРО та ПРРО фізичними особами-підприємцями, платниками єдиного податку, незалежно від обсягу одержаного доходу.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/258669.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua