Китай розгорне першу мережу 6G до кінця десятиліття

04 янв, 10:00

Перша мережа мобільного зв’язку шостого покоління (6G) з’явиться в Китаї до 2030 року.

Про це, як повідомляють мережеві джерела, заявив Ван Цзяньчжоу (Wang Jianzhou), колишній голова правління оператора China Mobile і консультант асоціації GSMA.

«Коли ми впроваджували 5G, роботи над 6G вже почалися. До 2030-го мережа 6G буде доступна на комерційній основі. Зараз нам необхідно прискорити визначення, а також дослідження і розробки в галузі 6G», — заявив пан Цзяньчжоу.

Мережі п’ятого покоління (5G) забезпечують теоретичну пропускну здатність до 20 Гбіт/с. За прогнозами, сервіси 6G дозволять передавати дані зі швидкістю до 1 Тбіт/с.

Ван Цзяньчжоу зазначив, що появі систем зв’язку шостого покоління передуватиме розгортання мереж проміжного стандарту — так званого 5.5G.

Для платформ 6G планується використання передової архітектури, що передбачає ефективне інтелектуальне управління живленням і значне скорочення енергоспоживання на всіх рівнях.

Для мереж 6G розглядається можливість застосування терагерцового спектра. З приходом 6G очікується поява якісно нових інтернет-сервісів, інтерактивних платформ, систем управління підприємствами і розумним транспортом.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/258708.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua