Рейтинг країн із розвиненою криптоіндустрією: Україна на 22 місці

15 янв, 18:00

Ірландська компанія Coincub підготувала звіт Global Crypto Ranking за четвертий квартал 2021 року. Україна тут посідає 22-е місце серед країн, дружніх до індустрії криптовалют і технології блокчейн. Наша країна випередила такі країни як Південна Корея, Іспанія та Греція. На останньому місці опинився Китай.

Як визначали найкращих? Рейтинг Coincub заснований на низці критеріїв. Аналітики оцінюють політику держави щодо криптовалют, податкові правила, популярність у суспільстві, доступність бірж і гаманців, прийняття DeFi тощо.

До першої десятки потрапили Сінгапур, Австралія, США, Німеччина, Канада, Швеція, Португалія, Швейцарія, Сальвадор і Японія.

Китай опинився на останньому місці, що не дивно: влада країни заборонила всі операції з криптовалютою, а останнім часом навіть почала «воювати» з метавсесвітами.

У звіті також є дані про власників криптовалюти по країнах. Виявляється, 8% всіх власників мешкають в США. Наступні місця в цій категорії посідають Сінгапур і Сальвадор. В кінці аналітики дають прогнози на майбутнє, які країни можуть незабаром поліпшити свої позиції. Сюди потрапила Швеція, яка працює над цифровою версією крони, і Японія, яка планує знизити податок на криптовалюту.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/258839.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua