Допомога сім’ям з дітьми: що зміниться в 2022 році

16 янв, 10:00

На 2022 рік заплановано збільшити розмір допомоги при народженні дитини до 50 тис. грн. Раніше вона становила 41 тис. 280 грн.

Виплата допомоги проводитиметься одноразово у розмірі 25% загального розміру, решта суми допомоги виплачуватиметься впродовж наступних 36 місяців рівними частинами.

Пакунок малюка. Йдеться про адресну соціальну допомогу сім’ям, у яких народилася живонароджена дитина, у разі відсутності обох батьків – допомога родичам, які в установленому порядку забирають дитину, усиновлювачам, опікунам тощо. У бебі-бокси входить одяг, доглядова косметика, підгузки, пелюшки, іграшки тощо.

Родини, які віддають перевагу коштам, а не товарам, зможуть отримати грошову компенсацію. Вона становить не менш як три розміри прожиткового мінімуму для дітей віком до шести років. Тобто замість пакунка малюка родина може отримати:

з 1 січня – 6 300 грн;
з 1 липня – 6 603 грн;
з 1 грудня – 6 816 грн.

Державна соціальна допомога малозабезпеченим сім’ям. Стаття 9 Закону «Про Державний бюджет України на 2022 рік» установлює для основних соціальних і демографічних груп населення такі рівні забезпечення прожиткового мінімуму для призначення допомоги у відсотковому співвідношенні до прожиткового мінімуму:

для працездатних осіб – 45%;
для осіб, які втратили працездатність, та осіб з інвалідністю – 100%;
для дітей – 130 % відповідного прожиткового мінімуму.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/258896.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua