У Fitch Ratings оцінили перспективи глобального фінансового сектору у 2022 році

13 янв, 10:00

У 2022 році в міру послаблення підтримки – як фіскальної, так і політичної – якість кредитних активів банків та небанківських установ у всьому світі впаде.

Такий прогноз озвучили аналітики Fitch Ratings.

У Fitch Ratings прогнозують деяке погіршення якості кредитних активів у 2022 році: цей прогноз стосується як банківських, так і небанківських фінустанов. Відбудеться це, уточнюють в агентстві, на тлі ослаблення підтримки урядів в умовах пандемії COVID-19.

У той же час, аналітики очікують, що банкам та небанківським установам певною мірою вдасться компенсувати дані скорочення. Зокрема, НФУ, що є учасниками рейтингів Fitch, у цьому допоможуть стійкість рівня капіталу та покращені профілі фондування, а банкам – скорочення резервів на можливі втрати та надлишків капіталу, накопичених у період пандемії.

У прогнозі, оприлюдненому Fitch Ratings, також зазначається, що посилення ДКП Центробанками всього світу цього року дозволить збільшити доходи страховикам життя. Негативно вплив низьких ставок на рентабельність при цьому на деякий час збережеться.

Загалом, зазначають аналітики Агентства, більша частина прогнозів для фінансових організацій на 2022 рік – нейтральні. У них відображено очікування, пов’язані з відновленням глобальної економіки (незважаючи на деяке його уповільнення), а також простежуються поліпшення операційного середовища як для банківських установ, так і для НФУ, страховиків і перестраховиків.

Варто зазначити, що рейтингова агенція Fitch підтримує 141 прогноз для різних фінансових організацій у всьому світі. 80% емітентів оцінюються у розрізі 2022-го як «нейтральні» (113 учасників рейтингів), для 12% прогнози на поточний рік покращуються (17 установ), тоді як для 8% (11) погіршуються.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/258949.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua