Закон України № 1525: чи має право контролюючий орган направляти особі нерезиденту, яка здійснює операції з надання фізособам електронних послуг, запити про надання інформації?

13 янв, 15:03

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області нагадує, що 02.07.2021 набрав чинності Закон України від 03 червня 2021 року № 1525-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо скасування оподаткування доходів, отриманих нерезидентами у вигляді виплати за виробництво та/або розповсюдження реклами, та удосконалення порядку оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання нерезидентами електронних послуг фізичним особам».
Податковий орган може надсилати особі – нерезиденту, зареєстрованій як платник ПДВ, запити на отримання узагальненої інформації в електронній формі через спеціальне портальне рішення для користувачів нерезидентів, які надають електронні послуги, з одночасним повідомленням на електронну адресу, зазначену особою-нерезидентом при реєстрації як платника ПДВ. В електронному запиті зазначаються: перелік інформації, що запитується;
перелік документів, що пропонується надати; строк та спосіб надання такої інформації; наслідки ненадання або несвоєчасного надання відповіді на отриманий запит. Відповідь на електронний запит надається особою-нерезидентом протягом 30 календарних днів з дня, наступного за днем отримання такого запиту в електронній формі через спеціальне портальне рішення для користувачів нерезидентів, які надають електронні послуги.
Норми встановлені п. 208 прим. 1.11 ст. 208 прим.1 Податкового кодексу України.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/258984.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua