Питання земельного податку розглядалось на робочій нараді Нікопольської міської ради

19 янв, 11:16

Нещодавно відбулась робоча нарада Нікопольської міської ради.
В нараді прийняли участь заступник начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) Мазур Ольга, заступник міського голови Нікопольської міської ради Журавльов Віталій, начальник Нікопольського управління ГУ ДПС Джавун Володимир, заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДПС Малиновський Володимир, представники Нікопольської міської ради і бізнесу.
На нараді обговорювались зміни, внесені Законом України від 30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» (далі – Закон № 1914).
Зміни передбачають розширення переліку підстав для нарахування земельного податку, визначених ст. 286 Податкового кодексу України (далі – ПКУ). Так, відповідно до п. п. «в» п. 286.1 ст. 286 ПКУ, до таких підстав віднесено наявність у землевласників та землекористувачів державних актів на землю.
«Відповідно до змін, внесених Законом України № 1914 до ПКУ для нарахування земельного податку застосовуються дані актів на землю, інших правовстановлюючих документів, якими посвідчується право власності або право користування земельною ділянкою, право на земельні частки (паї)», – зазначила Ольга Мазур.
Захід пройшов у форматі конструктивного діалогу, платники отримали необхідну важливу інформацію.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/259122.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua