Найпопулярніші вживані кросовери в Україні

23 янв, 08:00

Рекордні обсяги торгів на вторинному ринку у грудні, коли було куплено понад 100 тис. легкових авто (та «пригнано» 49 тис.), стали рекордними й для сегмента кросоверів. Про це свідчить аналітика порталу auto.ria.

Останнього місяця 2021-го року таких автівок було куплено понад 32 тисячі, їхня частка на вторинному ринку сягнула найбільшого значення у майже 22%, а в окремі періоди попит навіть дещо перевищував пропозицію. Вочевидь, спрацювали перші сильні снігопади та загальний тренд зростання інтересу до кросоверів та позашляховиків.

До речі, якщо ви все ще не підписані на телеграм-канал Finance.ua, рекомендуємо це зробити прямо зараз. Всього декілька кліків – і найважливіші новини для ваших гаманців завжди будуть у вашому улюбленому мессенджері.

Загалом торік близько 290 тисяч українців пересіли за кермо «джипів», що становить майже 20% від сумарного обсягу вторинного ринку легкових машин. Зваживши на статистику минулих років, є усі підстави вважати, що цього року інтерес покупців до легковиків групи SUV продовжить зростати, як і їхня частка на ринку автівок з пробігом.

Які кросовери купують? Лідером рейтингу (як і кожного попереднього місяця), став Nissan Rogue, навіть якщо відкинути кількість європейського аналога цієї моделі X-Trail.

Як стверджють експерти, загалом це доволі звична картина, принаймні для тих, хто стежить за регулярними оглядами українського авторинку – низка «американців», які впевнено нарощують свою присутність у сегменті, та трохи європейських моделей (точніше – призначених для європейського ринку). До речі, серед них самотньою виглядає ВАЗ «Нива» – автівка, котра з незначними конструктивними змінами випускається вже понад 44 роки.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/259144.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua