Нікопольським підприємцям детально про обов’язкове застосування РРО/ПРРО у 2022 році

24 янв, 11:32

Днями, у м. Нікополі фахівцями Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) проведено семінар з фізичними особами-підприємцями (далі – ФОП), головною темою якого стало «Особливості застосування РРО та ПРРО у 2022 році». У заході прийняли участь заступник начальника Головного управління ДПС у дніпропетровській області Мазур Ольга (в онлайн форматі), начальник Нікопольської ДПІ Міщенко Наталія, заступник начальника Нікопольської ДПІ Груздовська-Буличева Ганна та фахівці Нікопольської ДПІ.
Начальник Нікопольської ДПІ ГУ ДПС Наталія Міщенко повідомила, що ФОП – платники єдиного податку ІI-IV груп, незалежно від обсягу річного доходу, з 1 січня мають використовувати РРО або ПРРО. Суб'єкти господарювання на свій власний вибір можуть використовувати або класичний, або програмний РРО, залежно від своїх потреб. Реєстрація ПРРО відбувається у режимі онлайн в Електронному кабінеті.
Податківці повідомили, що суб'єкт господарювання, який має намір зареєструвати ПРРО, повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. Також на обліку має перебувати його господарська одиниця, де буде використовуватись ПPPO, про яку суб'єкт господарювання повідомляє контролюючий орган відповідно до вимог п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України.
Під час заходу платників ознайомлено з формою та порядком обліку товарних запасів, роз'яснено, для яких платників податків ведення такого обліку є обов'язковим. Також, податківці нагадали, що ПРРО може бути встановленим на смартфон, планшет, комп’ютер чи будь-який інший пристрій, що підтримує операційну систему Windows, Android та має підключення до мережі Інтернет.
Також працівники податкової відповідали на запитання щодо особливостей торгівлі через мережу Інтернет, відповідальності за порушення при застосуванні РРО і ПРРО. Податківці звернули увагу, що на офіційному вебпорталі ДПС за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/ розміщено банер «Програмні РРО», де опубліковані нормативно-правові акти, повідомлення-роз’яснення для платників, форми ПРРО, інструкції щодо заповнення форм, матеріали щодо впровадження програмних РРО і відеоуроки.
На завершення платники податків отримали відповіді на запитання та друковану продукцію зазначеної тематики.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/259255.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua