Нафта дорожчає на тлі зростання напруженості в Східній Європі і на Близькому Сході

24 янв, 16:00

Ціни на нафту зросли в понеділок, 24 січня, на побоюваннях з приводу перебоїв з поставками на тлі зростання напруженості в Східній Європі і на Близькому Сході. З початку року нафта подорожчала на 10%.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на агентство Reuters.

Ф'ючерси на нафту марки Brent виросли на 0,7%, до 88,5 доларів за барель. Ф'ючерси на нафту марки WTI виросли на 0,7%, до 85,7 доларів за барель

Минулого тижня обидва контракти зросли п'ятий тиждень поспіль, додавши близько 2% і досягнувши найвищого рівня з жовтня 2014 року. Цього року ціни вже зросли більш ніж на 10% через побоювання з приводу скорочення поставок.

Як зазначив Казухіко Сайто, головний аналітик Fujitomi Securitie, ціни ростуть через геополітичний ризик у відносинах між Росією і Україною, а також на Близькому Сході, в той час як ОПЕК+ як і раніше не могла досягти своєї мети з видобутку.

Підживлюючи побоювання з приводу перебоїв з поставками в Східну Європу, газета New York Times в неділю повідомила, що президент США Джо Байден розглядає можливість відправки декількох тисяч американських військовослужбовців до союзників по НАТО в Східній Європі і країнах Балтії.

Росія зіткнеться з серйозними економічними санкціями, якщо вона встановить в Україні маріонетковий режим, заявив у неділю високопоставлений міністр британського уряду після того, як Великобританія звинуватила Кремль у прагненні привести до влади там проросійського політика.

Державний департамент США також оголосив, що наказує членам сімей дипломатів покинути Україну, оскільки президент Байден зважував варіанти посилення американських військових активів у Східній Європі для протидії нарощуванню російських військ.

На Близькому Сході Об'єднані Арабські Емірати в понеділок перехопили і знищили дві балістичні ракети хуситів, націлені на країну Перської затоки.

Крім того, група ОПЕК+ щосили намагається досягти свого цільового щомісячного збільшення видобутку в 400 тисяч барелів на добу.

Нагадаємо, найбільші світові банки очікують зростання цін до 100 доларів за барель. Зокрема, американський Morgan Stanley підвищив прогноз ціни на нафту марки Brent в третьому кварталі 2022 року до 100 доларів за барель в порівнянні з попереднім прогнозом в 90 доларів.

ОЛЕКСАНДР БІЛОУС
 
Инф. rbc.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/259268.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua