Прем'єр Польщі розчарований політикою Німеччини щодо постачання зброї Україні

26 янв, 14:00

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький висловив розчарування через блокування Німеччиною постачання зброї Україні на фоні загрози масштабного вторгнення російських військ. Про це він написав у Facebook.

"Мене непокоїть ситуація в Україні і реакція наших німецьких сусідів перед загрозою з боку Росії. Велике розчарування – це зокрема відсутність згоди Німеччини на постачання зброї з Естонії країні, яка готується захищатися від агресора", – написав Моравецький.

За його словами, президент РФ Володимир Путін тероризує європейські держави за допомогою будівництва Північного потоку-2, газового шантажу, мільярдів, вкладених у Європі, а також грошей, "вкладених" у колишніх політиків і лобістів.

Моравецкий зазначив, що Польща протягом багатьох років підтримує Україну на шляху інтеграції з Європою та Заходом.

"Наш голос сьогодні на стороні наших київських сусідів. Ми на стороні української свободи, демократії, безпеки та права українців на суверенне рішення про долю своєї нації. Ми також на стороні миру. Економічні й енергетичні інтереси жодної з європейських країн не можна розглядати як привід для агресії", – заявив прем'єр Польщі.

Вадим Ребрина

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/259338.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua