Угода Nvidia щодо придбання ARM на межі зриву — Bloomberg

26 янв, 15:30

Nvidia може не завершити угоду щодо придбання компанії ARM, повідомило інформаційне агентство Bloomberg. За даними джерел, які побажали залишитися невідомими, Nvidia не змогла досягти успіху в переговорах з ринковими регуляторами ЄС і Великої Британії, які перешкоджають злиттю Nvidia та ARM Holdings (Advanced RISC Machines). SoftBank, нинішній власник британської компанії ARM, готується до виходу на IPO і продажу акцій своєї дочірньої компанії ARM.

Nvidia і SoftBank офіційно не оголосили своє остаточне рішення щодо купівлі компанії ARM. У цей час, запевняють інсайдери, керівництво компаній веде переговори з чиновниками, щоб знайти компроміс. Представник SoftBank повідомив, що її керівництво все ще сподівається на укладання угоди.

У 2020 році стало відомо про наміри Nvidia, одного з провідних виробників мікросхем, придбати у SoftBank іншого виробника мікросхем ARM Holdings. Сума угоди склала 40 млрд доларів і її планували завершити у 2022 році. З боку ринкових регуляторів та антимонопольних органів у ЄС і США виникли заперечення щодо цієї угоди. За їх оцінкою об'єднання двох компаній порушить баланс на ринку і зробить Nvidia надмірно впливовим гравцем.

Андрей Квятковский

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/259344.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua