МВФ закликає позбавити біткойн статусу легальної валюти в Сальвадорі

26 янв, 16:30

Міжнародний валютний фонд (МВФ) закликає Сальвадор відмовитися від біткойна як від платіжного засобу. Фонд підкреслює, що цей статус є серйозною перешкодою для країни в отриманні нового кредиту від МВФ.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Повідомляється, що в минулому році Сальвадор запросив кредит МВФ у розмірі 1,3 млрд доларів, але переговори зайшли в глухий кут через побоювання Фонду щодо біткойна.

Правління підкреслює, що біткойн представляє серйозні ризики для фінансової стабільності, фінансової цілісності та захисту прав споживачів. Тому МВФ закликає Сальвадор звузити сферу дії закону про криптовалюти, позбавивши біткойн статусу законного платіжного засобу.

Нагадаємо, у вересні Сальвадор зробив біткойн законним платіжним засобом поряд з доларом США. На сьогодні він є єдиною країною з таким статусом біткойнов.

Сальвадор почав скуповувати біткойни в минулому році, коли він торгувався на позначках близько 50 000 доларів, і придбав не менше 1 801 монети. На сьогодні курс криптовалюти впав на 45% в порівнянні з піковим значенням майже в 68 000 доларів, це означає, що країна ймовірно, втратила близько 20 млн доларів.

Також стало відомо, що Сальвадор побудує перше в світі кріптовалютне місто.

ОЛЕКСАНДР МОРОЗ

Инф. rbc.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/259364.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua