Україна допускає проведення зустрічей ТКГ у Стамбулі, консультації тривають – Костін

28 янв, 14:00

На засіданні Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання конфлікту на Донбасі розглядали можливість проведення наступних очних зустрічей у Стамбулі, консультації продовжуються. Про це в ефірі телеканалу Дом сказав голова української делегації ТКГ Андрій Костін.

"Була проведена досить велика робота нашими посередниками, на рівні координатора ТКГ, було вирішено багато питань, зокрема організаційних – щодо можливості проведення очних зустрічей ТКГ у Стамбулі", – зазначив він.

За словами Костіна, учасники зустрічі висловили свої точки зору і "не було заперечень для розгляду Стамбула як локації для проведення засідань ТКГ".

Як наголосив глава української делегації, представники Росії запропонували знову збиратися у Мінську – для України це неприйнятно, як і для інших посередників.

Костін додав, що продовжуватимуться консультації, розглядалися й інші локації. Українська сторона, за його словами, підтримує проведення очних зустрічей – вони "конструктивніші", ніж формат відеоконференцій.

26 січня на прохання ОБСЄ Туреччина запропонувала Стамбул для проведення зустрічей ТКГ з питань врегулювання конфлікту на Донбасі. Представник Росії заявив, що росіянам "Стамбул логістично незручний", їм "краще Мінськ", або навіть "міста РФ чи України, наприклад, Москва, Донецьк або Луганськ".

Яна Катасонова

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/259422.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua