Виробництво автомобілів у Великій Британії впало до найнижчого рівня за 65 років

28 янв, 15:15

Виробництво автомобілів у Великій Британії минулого року впало до найнижчого рівня з 1956 року через глобальну нестачу мікрочипів та збоїв, спричинених епідемією COVID-19. Про це свідчать дані товариства виробників та продавців автомобілів (SMMT).

За даними організації, у 2021 році британські заводи випустили трохи менше 860 000 нових автомобілів. Це на 6,7% нижче за темпи виробництва в 2020 році, коли кілька заводів були змушені закритися після першої хвилі Covid-19.

Порівняно з допандемічним рівнем у 2021 році виробництво автомобілів впало на 34%, повідомляють у SMMT.

Основною причиною зниження виробництва минулого року в організації назвали нестачу мікрочипів. До інших факторів, що вплинули на автовиробництво, віднесли відсутність персоналу, оскільки робітники були змушені піти в ізоляцію, а також закриття заводу Honda в Суїндоні. Виробництво автомобілів також впало через невизначеність із Brexit, що змушувало виробників неохоче інвестувати у Британію.

Однак із підписанням угоди з Brexit інвестиції в автовиробництво зросли на суму майже 5 млрд фунтів стерлінгів або $6,725 млрд. Це найвищий показник із 2013 року, повідомляє організація.

Половина загальної суми інвестицій була спрямована на виробництво електрокарів із розширенням наявних потужностей і будівництвом нового заводу з виробництва акумуляторів у Вест-Мідлендсі.

В організації припускають, що виробництво автомобілів зросте на 20% у 2022 році до понад одного мільйона автомобілів.

Очікується, що нестача чипів залишиться стримуючим фактором у першій половині цього року. Однак галузь, ймовірно, зіткнеться з іще однією дуже серйозною проблемою: цінами на енергоресурси, що швидко зростають.

Наталия Фреик

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/259427.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua