Продажі смартфонів Huawei через санкції впали на 81,6% за рік

31 янв, 14:45

Counterpoint нещодавно назвала Samsung лідером на мобільному ринку у 2021 році, а аналітики з агентства Omdia з'ясували, яких успіхів вдалося досягти компанії Huawei. Згідно з їхнім дослідженням ринку, Huawei у 2021 році вдалося зайняти дев'яте місце серед провідних виробників смартфонів.

Huawei зайняла частку на світовому ринку 3% після 15% у 2020 році. Постачання смартфонів цього бренду знизилися з 189,7 млн шт. до 35 млн шт. за рік у той час, як в інших провідних виробників обсяги постачання зросли. На бізнесі компанії Huawei позначилися санкції, запроваджені американським урядом проти китайської компанії у 2016 році. Honor, колишній бренд компанії Huawei, зайняв восьме місце в рейтингу з часткою ринку 3% та постачанням на світовий ринок 39,8 млн смартфонів.

Аналітичне агентство Brand Directory з'ясувало які бренди цінуються найбільше у 2022 році та склало відповідний рейтинг Brand Finance Global 500. У рейтингу бренд Huawei зайняв дев'яте місце, випередивши інших китайських виробників техніки (бренд оцінений у $71,2 млрд). За розрахунками аналітиків, вартість бренду Huawei збільшилась за минулий рік усупереч санкціям.

Андрей Квятковский

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/259465.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua