Боротьба з незаконним обігом підакцизних товарів: в Дніпропетровській обласній прокуратурі пройшла робоча нарада

31 янв, 11:03

Під головуванням заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності В'ячеслава МЕДЯНИКА, нещодавно в Дніпропетровській обласній прокуратурі проведено важливу нараду, яка присвячена боротьбі з незаконним обігом підакцизних товарів.
У нараді також прийняли участь перший заступник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації (ОДА) Володимир ОРЛОВ, начальник Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Ганна ЧУБ, представники Бюро економічної безпеки, Національної поліції України та Дніпропетровської обласної прокуратури.
Питання легалізації обігу підакцизних товарів знаходиться на постійному контролі державних органів.
На нараді обговорили результати роботи з протидії правопорушенням у сфері обігу підакцизних товарів – пального, лікеро-горілчаних та тютюнових виробів на протязі 2021 року.
Акцизний податок є важливим джерелом наповнення місцевих бюджетів Дніпропетровщини, тому виведення із тіні діяльності, пов’язаної з нелегальним виготовленням та торгівлею пальним і алкогольними напоями та тютюновими виробами сприяє збільшенню надходжень акцизного податку до місцевих скарбниць.
Наведення порядку при сплаті суб’єктами господарювання податків і, зокрема акцизного, на сьогодні – це спільна справа всіх державних органів.
Отже, в області створено міжвідомчі робочі групи. В ці групи входять представники правоохоронних та контролюючих органів, а також органи місцевого самоврядування – міст та ОТГ. Весь 2021 рік групи активно працювали в вищезазначеному напрямку.
Робоча нарада пройшла жваво та видалася дискусійною, детально проаналізовано проблемні питання щодо припинення нелегальної торгівлі без сплати податків на ринках пального, лікеро-горілчаних та тютюнових виробів на території Дніпропетровської області і в країні в цілому, намічено шляхи подальшої роботи у цьому напрямку.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/259470.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua