Робоча зустріч керівництва податкової служби Дніпропетровщини з підприємцями Павлоградського регіону: про впровадження РРО та ПРРО

01 фев, 11:03

З метою проведення роз’яснювальної роботи стосовно впровадження законодавчих змін щодо використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО)/програмних РРО (ПРРО) фізичними особами – підприємцями (далі – ФОП) – платниками єдиного податку другої – четвертої груп під час ведення господарської діяльності робочою групою Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) на чолі з заступником начальника ГУ ДПС Валерієм Леоновим 27.01.2022 здійснено виїзд до Павлоградського регіону Дніпропетровщини, під час якого проведені зустрічі з ФОПами та їх представниками.
У робочій групі від ГУ ДПС задіяні: начальник управління електронних сервісів Свірська Алла; начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб Самсоненко Євгенія; заступник начальника відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Дудник Роман та головний державний інспектор відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб та єдиного внеску управління податкового адміністрування фізичних осіб Сова Ріта.
У зустрічах також прийняли участь: фахівці Павлоградської ДПІ ГУ ДПС; управлінь ГУ ДПС: з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків, податкового адміністрування фізичних осіб; організаційно-розпорядчого; інформаційної взаємодії; представник виконкому Павлоградської міської ради.
Під час спілкування з ФОПами у ТЦ «Гулівер» та ТК «Олимпия» міста Павлограда обговорювались нагальні питання, пов’язані з використанням РРО/ПРРО, а саме: обов’язковість застосування з 01.01.2022 РРО/ПРРО ФОПами – «спрощенцями», порядок реєстрації ПРРО, переваги ПРРО, а також необхідність ведення обліку товарних запасів.
ФОПи активно долучились до спілкування з працівниками податкової служби, адже питання використання РРО/ПРРО зараз є одним із найактуальніших для малого бізнесу.
У ході діалогу з підприємцями податківці роз’яснювали законодавчі нововведення, відповідали на питання, обмінювались інформацією.
Платники отримали від держслужбовців інформаційні матеріали з актуальними роз’яснюваннями із зазначеної тематики.
Взаємодія, співпраця з бізнесом та відкритість до діалогу – важливий напрямок роботи податкової служби. Адже від свідомого ставлення до сумлінної сплати податків платниками залежить добробут і кожного з нас, і держави в цілому.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/259521.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua