Кабмін продовжив терміни виплат державної допомоги

06 фев, 18:00

Кабінет Міністрів України прийняв рішення продовжити виплати державної допомоги. Причиною такого рішення послужив карантин.

У Постанові Кабміну «Про встановлення карантину та впровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби (COVID-19)» повідомляється, що карантин в Україні продовжено до 31 березня 2022 року.

Відтак, термін виплат державних субсидій продовжили до 1 травня 2022 року, однак у списку одержувачів є обмеження. Не підпадають малозабезпечені сім’ї і матері-одиначки.

Крім цього, згідно зі статтею 9 Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік», у поточному році рівень забезпечення прожиткового мінімуму, призначеного для допомоги відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям» працездатним особам складе 45% відповідного прожиткового мінімуму.

Нагадаємо, ​​українцям збільшили допомогу з безробіття.

Також ми писали про те, що з 1 лютого буде запущена нова електронна процедура, що передбачає соціальний контроль — Єдина інформаційна система соціальної сфери (ЄІСС).

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/259548.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua