Норвегія переносить запуск LNG-термінала на тлі низьких запасів газу в Європі

02 фев, 15:15

Перезапуск норвезького термінала Hammerfest з виробництва скрапленого газу (LNG) оператора Equinor відкладається майже на два місяці, тому ринок до травня не отримає додаткових постачань газу в умовах низьких запасів, повідомляє Reuters.

Термінал мали запустити 31 березня, але оператор змушений перенести початок його роботи до 17 травня.

Оператор Equinor зазначив, що відстрочка запуску обумовлена обмеженнями через пандемію, внаслідок чого оператору потрібно більше часу, щоб підготувати термінал для роботи.

Том Марзек-Мансер, керівник відділу газової аналітики ICIS, зазначив, що перенесення запуску термінала вплине на пропозицію газу на ринку. Європа перебуває в умовах низьких запасів у сховищах із заповненістю лише 39%. Водночас Газпром продовжує обмежувати постачання газу до Європи, яка шукає додаткових джерел постачання природного газу.

"Дуже ймовірно, що ринок розраховував на те, що більша частина цього обсягу надійде до Європи з початку квітня і допоможе у скруті заповнити дуже низькі сховища протягом літа", – вважає керівник відділу газової аналітики ICIS.

Норвезький термінал є одним з найбільших у Європі й може обробляти до 18 млн кубометрів газу на день у разі повного завантаження, зазвичай доставляючи шість партій СПГ на місяць.

Термінал Hammerfest не працює з вересня 2020 року через пожежу. За інформацією Equinor, після пожежі було проведено заміну 180 км електричних кабелів.

Наталия Фреик

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/259562.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua