ZOOM онлайн-засідання з питань наповнення бюджету міста

02 фев, 11:22

За організацією Виконавчого комітету Криворізької міської ради проведено засідання міської робочої групи з питань соціально – економічного захисту найманих працівників.
Від Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) прийняли участь: заступник начальника ГУ ДПС Валерій Леонов, заступник начальника Криворізького відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС Олена Балуєва.
Під час засідання було обговорено наповнення бюджету міста та зпрогнозовано очікувані показники по податкам, розглянуто питання щодо сплати єдиного податку протягом 2021 року суб’єктами господарювання, що знаходяться на І та ІІ групах.
На засіданні зазначено, що створення сприятливого середовища для формування та функціонування суб’єктів малого і середнього підприємництва є одним із першочергових завдань органів місцевого самоврядування.
З метою сталого розвитку підприємництва у місті протягом останніх років збережено тенденцію до зниження податкового навантаження при встановленні фіксованих розмірів ставок єдиного податку.
Рішенням від 28.04.2021 № 423 «Про встановлення ставок єдиного податку для суб’єктів малого підприємництва м. Кривого Рогу» з 01.01.2022 року діють ставки єдиного податку відповідно до видів господарської діяльності, для платників:
- І групи 8 % розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого законом на 01 січня податкового (звітного) року;
- ІІ групи платників – 17 % розміру мінімальної заробітної плати, установленої законом на 01 січня податкового (звітного) року, які нижчі від максимальних розмірів ставок єдиного податку 10% ( для платників І групи) і 20% (ІІ групи), як передбачено Податковим кодексом України.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/259566.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua