Металурги залишаються одними з найбільших платників податків в Україні

07 фев, 09:45

Металургійні підприємства стали одними з найбільших платників податків в Україні за підсумками 2021 року. Також значні відрахування до державного бюджету здійснили підприємства енергетичної, аграрної та IT-галузей.

Подібна тенденція збереглася і в січні 2021 року, коли підприємства зазначених сфер сукупно забезпечили понад 60% податкових надходжень, повідомляється в сюжеті «24 каналу».

Завдяки цьому бюджет у січні 2021 року вдалося перевиконати на 7 млрд грн.

«Металургія, агрокомплекс, ІТ-сфера. Умовно кажучи, можна говорити і про банківський капітал. Зараз ми говоримо про локомотиви, флагмани, які сьогодні виводять економіку України з кризи. Серйозний успіх показали українські аграрії, небувалий урожай був минулого року. І ще основний момент: ті, хто фактично наповнюють сьогодні бюджет — це все-таки металурги і представники гірничої сфери, власники гірничорудних підприємств», — зазначає економічний експерт Костянтин Бондаренко.

Так, одним з найбільших українських платників податків за підсумками 2021 року стала група компаній «Метінвест», яка з урахуванням асоційованих компаній і спільних підприємств перерахувала до бюджетів усіх рівнів 52,7 млрд грн податків і зборів, що в 2,4 разу більше, ніж у 2020 році.

«Сьогодні український метал купується. Незважаючи на те, що депутати Верховної Ради минулого року спробували обкласти драконівськими податками і встановити драконівські тарифи для металургів, все одно всупереч цьому металурги продовжують показувати позитив і, відповідно, наповнювати бюджет», — додав Бондаренко.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/259658.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua