Закон України № 1525: з якого періоду нерезидент нараховує податкові зобов’язання з ПДВ за операціями з надання електронних послуг, якщо нерезидентом подано заяву про обов’язкову реєстрацію платником ПДВ після 01 січня 2022 року?

07 фев, 11:29

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області повідомляє, що Закон України від 03 червня 2021 року № 1525-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо скасування оподаткування доходів, отриманих нерезидентами у вигляді виплати за виробництво та/або розповсюдження реклами, та удосконалення порядку оподаткування податком на додану вартість операцій з постачання нерезидентами електронних послуг фізичним особам» (далі – Закон № 1525) вніс зміни до Податкового кодексу України (далі – ПКУ), зокрема щодо вимог при реєстрації нерезидентів платниками ПДВ.
Так, нарахування податкових зобов’язань може здійснюватися тільки особою, яка зареєстрована як платник ПДВ. Тому особа-нерезидент платник ПДВ, яка постачає фізичним особам електронні послуги, місце постачання яких розташовано на митній території України, визначає податкові зобов’язання з ПДВ за тими операціями з постачання електронних послуг, які здійснюються, починаючи з дати реєстрації такої особи-нерезидента платником податку.
Приклад. Особа-нерезидент подає заяву про обов'язкову реєстрацію платником ПДВ. Заява надійшла до податкових органів, наприклад, 28 лютого 2022 року. Внесення запису до реєстру платників податку здійснено 02 березня 2022 року. Особа-нерезидент вважається зареєстрованою як платник ПДВ з 02 березня 2022 року. У такому випадку податкові зобов’язання з ПДВ мають бути нараховані особою-нерезидентом за операціями з постачання електронних послуг, які були здійснені починаючи з 2 березня 2022 року включно.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/259688.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua