США та ЄС підтримують майбутню синхронізацію України з ENTSO-E - Галущенко

10 фев, 09:15

Україна має спільну підтримку Сполучених Штатів Америки та Європейського Союзу в синхронізації своєї енергосистеми з європейською мережею передачі електроенергії ENTSO-E.

Про це повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко у Фейсбуці.

«Ми маємо спільну підтримку нашої майбутньої синхронізації з ENTSO-E з боку США та ЄС. Рада (спільна енергетична Рада США-ЄС. — ред.) відзначила важливість продовження підтримки процесу синхронізації електричних мереж України з мережею континентальної Європи. І заявила про готовність підтримати Україну в посиленні корпоративного управління», — написав Галущенко.

Посилаючись на заяву за підсумками засідання спільної енергетичної ради США-ЄС, чиновник повідомив, що ЄС і США вчергове відзначили неможливість використання енергоресурсів як зброї або важеля політичного шантажу. Крім того, енергетична рада підтвердила, що Україна продовжує залишатися ключовим партнером ЄС і Сполучених Штатів і висловила підтримку сильної і стабільної України.

Галущенко зазначив, що енергетична рада підтримує дослідження нових маршрутів транзиту газу з ЄС в Україну, в тому числі і реверсними потоками. США та ЄС також планують співпрацювати для диверсифікації маршрутів постачання скрапленого газу.

«Рада підтримує Україну на шляху до декарбонізації та переходу на чисту енергію, а також розширення нашого потенціалу для експорту чистої енергії. Наші партнери визначили для США і ЄС перспективним напрямком для забезпечення безвуглецевого майбутнього розвиток „зеленого“ водню, а також вітроенергетики (як наземної, так і офшорної)», — зазначив Галущенко.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/259790.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua