Після року ігнору Байден вперше визнав Tesla найбільшим виробником електромобілів в США

10 фев, 15:15

Президент Джо Байден уперше за час свого президентства публічно визнав Tesla найбільшим виробником електромобілів у США. Байден уникав згадки компанії у своїх виступах, вважаючи, що Tesla налаштована проти профспілок, йдеться у матеріалі CNBC.

Байден згадав Tesla під час виступу, присвяченого просуванню американських компаній, що розширюють національну інфраструктуру електромобілів.

"З 2021 року компанії оголосили про інвестиції на загальну суму понад $200 млрд у внутрішнє виробництво тут, в Америці. Від таких знакових компаній, як GM та Ford, які займаються виробництвом нових електромобілів, до Tesla, найбільшого виробника електромобілів у нашій країні", – цитує CNBC американського президента.

Гендиректор Tesla Ілон Маск упродовж багатьох місяців жорстко критикував і навіть тролив президента США у Твіттері за його плани збільшити коштом автовиробників витрати на профспілки та інфраструктуру.

Також раніше адміністрація Байдена запропонувала компенсувати близько $700 виробникам електромобілів за кожне продане авто, але за умови, що електрокари побудовані об'єднаними в профспілки робітниками. Маск заявляв, що Tesla компенсації не отримує.

Маск активно виступав проти профспілок протягом усієї своєї кар'єри генерального директора Tesla.

У 2021 році Національна рада з трудових відносин США виявила, що Tesla порушила національний закон про трудові відносини, після того як компанія заборонила співробітникам спілкуватися з пресою без дозволу. Тоді Маск написав у Твіттері, що об'єднання у профспілки призведе до того, що співробітники втратять опціони на акції.

Роман Брыль

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/259806.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua