Експерт спрогнозував курс долара та євро на весну

11 фев, 09:45

Аналітик Roboforex Андрій Гойлов розповів, якою буде ситуація на валютному ринку України в березні.

У коментарі «Сегодня» він спрогнозував, що якщо нерезиденти та імпортери порушать сформований баланс і відбудеться значне коливання котирувань, для стабілізації ситуації втрутитися доведеться НБУ. Останнім часом американська валюта закріпилася на позначці в 28 гривень.

«У березні Україна має виплатити за зовнішніми боргами близько $ 668 млн. Обсяг поточних резервів достатній для проведення цього платежу, незважаючи на скорочення на 5,33% до $ 29,29 млрд, тому в разі відсутності військово-політичної напруги учасники ринку не помітять цієї операції Кабміну», — говорить експерт.

Окремо Гойлов відзначив інфляційний тиск на економіку, який провокує зростання цін на енергоносії. Це в свою чергу збільшує попит на іноземні валюти, що послаблює українську.

«У свою чергу нерезиденти продовжують скорочувати свої портфелі в ОВДП. З початку року обсяг їхніх вкладень в цьому активі знизився на 13,77 млрд грн — до 78,88 млрд. Кошти, отримані від продажу ОВДП, зарубіжні інвестори виводять в материнські юрисдикції. Це чинить істотний тиск на курс гривні до долара США і євро», — зазначає Андрій Гойлов.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/259825.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua