В Україні у квітні автоматично перерахують частину пенсій: гроші дадуть «заднім числом»

19 фев, 08:00

В Україні з 1 квітня проведуть автоматичне підвищення пенсій тим, хто продовжив працювати на заслуженому відпочинку. Всього в Україні 2,6 млн працюючих пенсіонерів.

Як йдеться в законі «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», на підвищення мають право не всі пенсіонери, а тільки ті, хто з моменту призначення пенсії встиг заробити 24 місяці стажу. Саме підвищення відбудеться в липні «заднім числом». Тобто виплати піднімуть з 1 квітня, але оскільки до липня у Пенсійного фонду не буде даних про стаж, зроблять вони це тільки влітку, пише Обозреватель.

Як піднімуть пенсії? Для всіх українців розмір надбавки буде індивідуальним. Він залежить від стажу і розміру зарплати. В цілому ж ті, хто має додаткові два роки стажу, можуть розраховувати на значну надбавку. Наприклад, якщо ваш розрахунковий розмір пенсії становить 5000 грн, у вас є 30 років стажу, то після перерахунку в квітні надбавка складе 5333 грн.

Чим вищою була зарплата, тим більшу пенсію можна буде отримати. Зазначимо, що мінімальна пенсія в Україні становить 1934 грн, а максимальна — 19 340 грн. Єдина категорія, яка може розраховувати на пенсію вище максимальної – судді. Їхня середня виплата вже становить понад 90 тис. грн.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/259912.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua