Робочою групою Головного управління ДПС у Дніпропетровській області проведено масово-роз’яснювальну роботу з ФОПами Дніпропетровщини щодо застосування РРО/ПРРО

15 фев, 12:15

Головним управлінням ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) з початку 2022 року активізовано масово-роз’яснювальну роботу серед платників щодо нововведень у застосуванні реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО/ПРРО).
Так, з метою дотримання вимог законодавства щодо обов’язкового використання платниками єдиного податку другої – четвертої груп з 01.01.2022 РРО/ПРРО при здійсненні торгівельних операцій та/або наданні послуг, робочою групою ГУ ДПС, зокрема протягом 29 та 30 січня 2022 року, проведено роз’яснювальну роботу з фізичними особами – підприємцями (далі – ФОП) Дніпропетровщини.
Під час спілкування з платниками податків, суб’єктам господарювання роз’яснювались положення Закону України від 01 грудня 2020 року № 1017-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку та скасування механізмів компенсації покупцям (споживачам) за скаргами щодо порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій частини суми застосованих штрафних санкцій» із змінами.
Протягом двох днів фахівці ГУ ДПС відвідали ринки, торгівельно-розважальні центри, інші місця масової торгівлі та/або надання послуг Дніпропетровщини, на яких здійснюють свою діяльність ФОПи – платники єдиного податку.
З представниками малого і середнього бізнесу проведено 2 140 зустрічей, на яких підприємці отримали повну інформацію щодо новацій законодавства у застосуванні РРО/ПРРО. Платникам також надана практична допомога щодо реєстрації РРО/ПРРО.
Серед ФОПів розповсюджено 1 728 екземплярів власної друкованої продукції за тематикою застосування РРО/ПРРО.
Під час роботи податківці також акцентували увагу суб’єктів господарювання, які мають намір використовувати ПРРО, на можливостях офіційного вебпорталу ДПС України, на якому розміщена вся необхідна інформація за тематикою РРО/ПРРО, зокрема у банері «Програмні РРО».
Крім того, для отримання роз’яснень платникам рекомендовано за консультаціями із зазначеного питання звертатись до центрів обслуговування платників.
На сьогодні питання обов’язкового застосування РРО/ПРРО є актуальними і необхідно довести до кожного платника важливість нововведень, адже це дозволить працювати бізнесу в рамках діючого законодавства без порушень.
Тому роз’яснювальна робота у цьому напрямку продовжується.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/259951.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua