РРО/ПРРО: відбувся черговий онлайн семінар для ФОПів Павлоградського, Першотравенського та Софіївського районів Дніпропетровщини

21 фев, 11:56

Обов’язкове застосування реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО/ПРРО) при проведенні розрахунків фізичними особами – підприємцями (ФОП) наразі є нагальним питанням для представників малого та середнього бізнесу.
Головне управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) продовжує роботу з роз’ярень у даному напрямку.
З метою дотримання платниками податків вимог законодавства у частині обов’язкового застосування з 01.01.2022 РРО/ПРРО сьогодні, 16.02.2022, провідні фахівці ГУ ДПС на чолі з в. о. начальника ГУ ДПС Леоновим Валерієм у форматі онлайн провели семінар з ФОПами Павлоградського, Першотравенського та Софіївського районів Дніпропетровщини.
Під час спілкування з бізнесом Леонов Валерій нагадав, що з 01 січня 2022 року всі ФОПи – платники єдиного податку другої – четвертої груп зобов’язані у разі здійснення розрахункових операцій використовувати належним чином зареєстровані РРО/ПРРО.
«Реформа фіскалізації в Україні відбулась, зафіксовано 1 мільярд зареєстрованих чеків від ПРРО. Отже, бізнес з розумінням поставився до нововведень щодо застосування РРО/ПРРО і налаштований працювати в законодавчому полі», – зазначив в. о. начальника ГУ ДПС.
На семінарі присутнім ФОПам повідомили, що вони можуть на свій власний вибір використовувати або класичний РРО, або ПРРО у залежності від своїх потреб.
При цьому, застосування ПРРО – це комфортне рішення для бізнесу, яке має переваги перед класичним РРО
Захід пройшов у форматі жвавого діалогу, підприємці отримали відповіді на важливі питання.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/260080.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua