Місцеві бюджети Дніпропетровщини у січні 2022 року за використання води від платників отримали на 30,6 відс. більше рентної плати ніж у минулому році

21 фев, 11:56

Платниками Дніпропетровщини у січні 2022 року поповнено місцеві бюджети рентною платою за спеціальне використання води на суму понад 1,3 млн грн, що майже на 305 тис. грн, або на 30,6 відс. більше порівняно з січнем 2021 роком.
Нагадуємо, що базовий податковий (звітний) період для рентної плати за спеціальне використання води (далі – рентна плата) дорівнює календарному кварталу.
Податкові декларації з рентної плати подаються платниками до контролюючих органів протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу за місцем податкової реєстрації згідно з п. п. 257.3.4 п. 257.3 ст. 257 Податкового кодексу України (далі – ПКУ).
З метою забезпечення єдиного підходу до здійснення обліку платників рентної плати та подання податкової звітності з рентної плати, припис п. п. 257.3.4 п. 257.3 ст. 257 ПКУ в частині подання платником рентної плати податкової звітності необхідно застосовувати з урахуванням п. 63.3 ст. 63 ПКУ, а саме за неосновним місцем обліку – місцезнаходженням водних об’єктів або об’єктів, які пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність з використанням обсягів води, отриманих шляхом забору з таких водних об’єктів.
Сума податкових зобов’язань з рентної плати, визначена у податковій декларації за податковий (звітний) квартал, сплачується платником до бюджету протягом 10 календарних днів після закінчення граничного строку подання такої податкової декларації.
Слід зазначити, що платники рентної плати подають одночасно з податковими деклараціями контролюючим органам копії, зокрема дозволу на спеціальне водокористування та статистичної звітності про використання води.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/260081.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua