Рентна плата за видобування газового конденсату: надходження до місцевих бюджетів Дніпропетровської області з початку 2022 року збільшились на 26 відсотків

21 фев, 11:57

Місцеві бюджети Дніпропетровської області у січні 2022 року від платників рентної плати за видобування газового конденсату отримали майже 98 тис. гривень. Надходження збільшились у порівняні з аналогічним періодом 2021 року на 20,2 тис. грн, або на 26 відсотків.
Доводимо до відома, що платниками рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин є суб’єкти господарювання, у тому числі громадяни України, іноземці та особи без громадянства, зареєстровані відповідно до закону як підприємці, які набули права користування об’єктом (ділянкою) надр на підставі отриманих спеціальних дозволів на користування надрами (далі – спеціальний дозвіл) в межах конкретних ділянок надр з метою провадження господарської діяльності з видобування корисних копалин, у тому числі під час геологічного вивчення (або геологічного вивчення з подальшою дослідно-промисловою розробкою) в межах зазначених у таких спеціальних дозволах об’єктах (ділянках) надр.
У разі укладення власниками спеціальних дозволів з третіми особами договорів на виконання робіт (послуг), пов’язаних з використанням надр, у тому числі (але не виключно) за операціями з давальницькою сировиною, платниками рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин є власники таких спеціальних дозволів.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/260082.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua