Блінкен обговорив з головою МЗС Китаю російську агресію проти України: що сказали

22 фев, 14:00

Державний секретар США Ентоні Блінкен у ніч на вівторок поговорив з китайським колегою Ван Ї. Сторони обговорили російську агресію проти України, повідомили у Держдепартаменті США, пише УНН.

Що кажуть про переговори США

За даними Держдепу, Блінкен переговорив з міністром закордонних справ КНР Ван Ї "про події в КНДР та російську агресію проти України".

"Держсекретар наголосив на необхідності збереження суверенітету та територіальної цілісності України", - вказали у Держдепартаменті США.

Що каже Пекін

У китайському МЗС вказали, що під час переговорів Блінкен поінформував про поточну ситуацію в Україні та американську позицію.

"Ван Ї заявив, що Китай занепокоєний розвитком ситуації в Україні. Позиція Китаю з українського питання послідовна: слід поважати законні інтереси безпеки будь-якої країни та дотримуватися цілей та принципів Статуту ООН. Розвиток українського питання досі тісно пов'язаний із затримкою в ефективній реалізації нових Мінських угод. Китай продовжуватиме контактувати з усіма сторонами по суті. Ситуація в Україні погіршується. Китай вкотре закликає всі сторони виявляти стриманість, визнати важливість реалізації принципу неподільності безпеки, полегшити ситуацію та врегулювати розбіжності шляхом діалогу та переговорів", - сказано у повідомленні МЗС КНР.

Юлія Шрамко

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/260116.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua