Для ФОПів Дніпропетровщини проводяться онлайн семінари за тематикою застосування РРО/ПРРО

22 фев, 11:39

Необхідність застосування реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО/ПРРО) в обов’язковому порядку фізичними особами – підприємцями (ФОП) з 01.01.2022 встановлена законодавством України.
Головне управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) з січня 2022 року активно взаємодіє з представниками малого та середнього бізнесу і проводить роз’яснювальну роботу з цього питання.
З метою дотримання платниками податків вимог законодавства фахівцями ГУ ДПС на чолі з в. о. начальника ГУ ДПС Леоновим Валерієм протягом лютого за допомогою платформи ZOOM 11.02.2022, 16.02.2022 та 18.02.2022 проведено семінари з питань запровадження РРО/ПРРО за участі ФОПів, які обслуговуються Криворізькою південною, Криворізькою північною, Покровською, Павлоградською, Першотравенською, Софіївською, Правобережною, Шевченківською, Соборною та Солонянською державними податковими інспекціями ГУ ДПС.
Під час комунікацій з ФОПами податківці акцентували увагу на тому, що відповідно до діючих норм законодавства України, з 01 січня 2022 року всі ФОПи – платники єдиного податку другої – четвертої груп зобов’язані у своїй діяльності у разі здійснення розрахункових операцій використовувати належним чином зареєстровані РРО/ПРРО.
ФОПам презентовано переваги ПРРО перед класичним РРО. Крім того, до платників доведено інформацію про 8 легких кроків роботи з ПРРО. При цьому, вибір касової техніки здійснюється за бажанням і потребами кожним ФОПом самостійно.
Користь заходів очевидна: кількість зареєстрованих РРО/ПРРО збільшується щоденно, що підтверджує сумлінність платників.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/260123.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua