ZOOM-семінар: ФОПів Дніпропетровщини продовжують інформувати про особливості застосування РРО/ПРРО

22 фев, 11:39

Застосування реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій (РРО/ПРРО) в обов’язковому порядку при проведенні розрахунків фізичними особами – підприємцями (ФОП) у готівковій/безготівковій формі наразі є важливим питанням для малого і середнього бізнесу.
Головне управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) з початку 2022 року посилило роз’яснювальну роботу з цього питання.
З метою дотримання платниками податків вимог законодавства ГУ ДПС протягом лютого – березня 2022 року за допомогою платформи ZOOM проводить семінари з питань запровадження РРО/ПРРО за участі ФОП відповідних територіальних громад та керівників структурних підрозділів ГУ ДПС.
Сьогодні, 18.02.2022, провідні фахівці ГУ ДПС на чолі з в. о. начальника ГУ ДПС Леоновим Валерієм у форматі онлайн зустрічались з ФОПами, які обслуговуються Правобережною, Шевченківською, Соборною та Солонянською державними податковими інспекціями ГУ ДПС.
Під час спілкування з ФОПами увагу акцентовано на тому, що детинізація економіки неможлива без легалізації доходів і здійснення діяльності у правовому полі усіма представниками підприємництва. Тому, відповідно до діючих норм законодавства України, з 01 січня 2022 року всі ФОПи – платники єдиного податку другої – четвертої груп зобов’язані у своїй діяльності у разі здійснення розрахункових операцій використовувати належним чином зареєстровані РРО/ПРРО.
«Зараз одним з важливих питань для малого бізнесу є застосування РРО та програмних РРО. І щоб цей процес був легким і доступним для платників податкова проводить масштабну роз’яснювальну роботу, що розпочалася з початку року. Робоча група ГУ ДПС здійснювала виїзди мобільним ЦОПом до торгівельних центрів та комплексів, а також інших місць концентрації ФОПів по усій області, зокрема, міст Дніпра, Кривого Рогу, Новомосковська, Павлограда. Під час таких виїздів податківці спілкувались з платниками, відповідали на питання і надавали практичну допомогу. Сьогодні ми також готові до спілкування з актуальних питань. Просимо бути активними та скористатись можливістю задавати питання безпосередньо фахівцям та отримати відповіді», – зазначив Валерій Леонов.
ФОПам презентовано переваги ПРРО перед класичним РРО. Крім того, до платників доведено інформацію про 8 легких кроків роботи з ПРРО.
При цьому, важливо, що підприємці можуть на свій власний вибір використовувати або класичний РРО, або ПРРО.
Також під час семінару платників проінформували про субсайт «Головне управління ДПС у Дніпропетровській області», який є потужною комунікаційною платформою та головним інформаційним майданчиком податкової служби області. На ньому щодня оприлюднюються актуальні та важливі матеріали з питань законодавства, діяльності податківців регіону, міститься інформація про електронні сервіси, контакти та інше.
Захід пройшов у форматі активного обговорення нагальних питань. ФОПи отримали повну інформацію про застосування з 01.01.2022 РРО/ПРРО і висловили побажання продовжувати комунікації з податківцями.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/260124.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua