Рубль став найнестабільнішою валютою у світі

27 фев, 10:00

Рубль став найнестабільнішою валютою у світі після новин про визнання російським президентом Володимиром Путіним «ЛДНР». На вечір 21 лютого курс долара щодо рубля під час торгів становив 79 рублів, а зараз — навіть усі 80.

Зазначається, що на тлі загострення геополітичної ситуації волатильність російської національної валюти наблизилася до максимальної позначки з початку пандемії — 20,7% (у січні), до 14 лютого зросла до 24,3%.

Відтоді рубль залишається в лідерах серед світових валют за цим індикатором, йдеться у даних Bloomberg.

Зростання загрози нової ескалації з боку Росії в Україні ще сильніше погіршило очікування інвесторів. Волатильність зростала разом із падінням курсу.

О 14:00 21 лютого вона досягла 28,78% до 17:20, після повідомлень про ліквідацію «українських диверсантів» у Ростовській області, цей показник досяг уже 33,55%. Він продовжив зростати на тлі оголошеного Путіним Радбезу з приводу визнання ЛДНР.

За винятком пандемічного піку в березні 2020 року, волатильність рубля не піднімалася вище за позначку 30% з лютого 2015 року. Найвищий показник був у грудні 2014 року.

Геополітика залишається головним фактором, що негативно впливає на російський рубль, кажуть опитані РБК аналітики.

І національна валюта, і ринок загалом болісно реагують на поточний інформаційний порядок денний, настрій інвесторів погіршується — і вони просто йдуть із російського ринку.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/260141.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua