За три роки вийдемо на рівень Польщі. Експерт розповів, що зробить Україну популярною країною

23 фев, 16:00

До 2020 року Україну відвідувало 14,5 мільйона іноземців щорічно.

Щороку Україну відвідують тисячі туристів, але чи достатньо цього і що потрібно, щоб "дорости" до рівня туризму популярних країн?

Голова правління Visit Ukraine Антон Тараненко відповів на це питання в інтерв'ю TRAVEL РБК-Україна.

За його словами, до 2020 року у нас було в'їздів 14,5 мільйонів іноземців на рік, нехай 5 мільйонів з них туристи. У 2021 році – 4,2 мільйона в'їздів – це мільйон-півтора туристів.

Як зазначає Антон Тараненко, за сприятливих умов нам потрібно три роки, щоб приймати 5 мільйонів туристів щороку для того, щоб бути на рівні, наприклад зі Стамбулом чи Польщею. Крім цього, потрібно, щоб держава максимально інвестувала в це.

Наприклад, в Італії – 20 мільйонів туристів на рік. У країні, де підтримує туризм. Це старша держава, але й історія і клімат – інші. Сам собою туризм не розвивається – його завжди треба підтримувати", — відзначає він.

Антон Тараненко розповів, що у 2017 році спілкувався з міністром туризму Італії, який потім став міністром туризму Сицилії.

"Міністр окремо створив програму розвитку цього острова з бюджетом 5 мільйонів євро в перший рік зі щорічним збільшенням. Якщо порівняти з бюджетом нашої країни, то це 150 мільйонів гривень лише на один острів, а у нас на всю країну 100 мільйонів. А до 2020 року – 30 мільйонів", - сказав експерт.

Також експерт назвав середній бюджет міст на туризм – півтора-два мільйони гривень, а в Києві – 500 тисяч. Ця цифра була, коли Тараненко приходив на посаду керівника департаменту, а після його відходу – 72 мільйони. Наразі у них 18 мільйонів, а збирають туристичного збору – 55-60 мільйонів.

Крім цього, Антон Тараненко зазначив, що у новому законі "Про туризм" є правка про те, що туристичний збір має бути цільовим: у містах та регіонах будуть створені фонди, які використовуватимуть ці кошти виключно на туризм. Як на роботи, так і послуги, просування, а не в загальну скарбницю, як зараз.

Нагадаємо, раніше експерт назвав три сценарії для туризму в Україні на тлі російської агресії.

ЄВГЕНІЯ ТУГУШЕВА

Инф. rbc.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/260177.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua