Україна може отримати $700 мільйонів від МВФ у березні — Гетманцев

24 фев, 18:00

Україна вже в березні цього року може отримати транш від Міжнародного валютного фонду в розмірі 700 млн доларів у разі успішної роботи місії МВФ, що розпочалася 23 лютого.

Таку думку в кулуарах Верховної Ради висловив голова комітету з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

«Ми очікуємо на позитивні результати місії та отримання чергового траншу у розмірі 700 мільйонів доларів. Незважаючи на ситуацію в країні, вона розпочала роботу. Я очікую, що якщо місія матиме позитивний результат, то вже у березні отримаємо транш», — розповів він.

Гетманцев переконаний, що початок роботи місії Міжнародного валютного фонду — це добрий «сигнал про стабільність, незважаючи на всі обставини, що мають місце в Україні».

23 лютого 2022 року місія Міжнародного валютного фонду розпочала роботу в Україні для обговорення другого перегляду програми, що підтримується МВФ.
Раніше у Фонді заявили, що стежать за розвитком ситуації в Україні та планують провести другий перегляд програми кредитування stand-by у першому кварталі цього року.

У червні 2020 року МВФ запустив програму кредитування України, яка передбачала виділення 5 млрд доларів; вона розрахована на 18 місяців. Перший транш у розмірі 2,1 млрд доларів було надано одразу.

У листопаді минулого року Виконавча рада МВФ подовжила термін дії програми до кінця червня цього року. Тоді ж було ухвалено рішення про виділення другого траншу в розмірі близько 700 млн доларів.

Инф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/260198.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua