Мінекономіки звернулося до низки впливових світових компаній, щоб заблокувати економіку РФ

04 мар, 12:00

Міністерство економіки України активно спрямовує заяви, звернення до впливових економічних компаній та установ із проханням застосувати жорсткі заходи проти Росії. Про це повідомиив Урядовий портал.

У Moody's Corporation, AM Best Rating Services, S&P Global та Fitch Group відомство просить максимально знизити кредитний рейтинг. Це спричинить вимоги повернути позики, а економіка країни стане ще більш уразливою.

Мінекономіки направило заяву Генеральній угоді з тарифів і торгівлі, в якій просити застосувати найширше ембарго на продукцію вітчизняного виробництва.

Також відомство наголошує у своїй заяві, що необхідно застосувати до продуктів та товарів з РФ неавтоматичне ліцензування, що зведе вивіз сталі, сировини та інших товарів із Росії до мінімуму.

Закрити російський павільйон на Expo 2020 у місті Дубай та виключити Москву зі списку кандидатів на проведення Expo-2030 Мінекономіки просить у Міжнародного бюро виставок.

Крім того, українське відомство звернулося до Міжнародної організації праці із закликом зупинити членство в МОП Росії та Білорусі.

При цьому Росія зараз і так переживає глибоку економічну кризу, стоячи на межі дефолту через сильні санкції Заходу. Компанії масово залишають російський ринок, зокрема, Техгігант Apple 1 березня припинив продаж своєї техніки в офіційному онлайн-магазині в Росії. Те саме зробила компанія Nike.

Також компанія IKEA зупинила роботу в Росії та Білорусі, Jysk також закриває магазини.

Віта Молодан

Инф. delo.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/260266.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua