Україна домовляється з США про випуск держоблігацій за процентними ставками нижче за ринкові

14 апр, 13:15

Уряд України намагається отримати гарантії США для випуску державних облігацій за порівняно низькими відсотковими ставками. Про це міністр фінансів Сергій Марченко заявив в інтерв'ю Financial Times.

"Уряд веде переговори з США про отримання гарантій для випуску державних облігацій за процентними ставками, нижчими за ті, які зараз вимагає ринок, і набагато вищими, ніж оптимальні для нас зараз", — сказав міністр.

За його словами, Україна хоче мати доступ до пільгового та комерційного фінансування. При цьому вона виконує зобов'язання щодо виплати зарплат і пенсій, а також продовжує виплачувати зовнішні борги.

"Минулого місяця країна зробила платіж у розмірі 292 млн доларів за єврооблігаціями, деномінованими в доларах, термін погашення яких настає у вересні, і продовжуватиме виконувати свої зобов'язання, щоб уникнути дефолту або реструктуризації", — зазначив глава Мінфіну.

За словами Марченка, багато політиків радять Україні реструктурувати борги, але уряд не йде на це.

Міністр фінансів також сказав, що у березні 2022 року дефіцит державного бюджету становив 2,7 мільярда доларів, а у квітні він може зрости до 5-7 мільярдів доларів.

Нагадаємо, державний Ощадбанк як первинний дилер почав надавати клієнтам сервіс придбання військових облігацій внутрішньої держпозики. Користуватися послугою можуть як фізичні, так і юридичні особи.

Сергій Горєлов

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/260394.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua