Нідерланди заморозили 600 млн євро російських активів

14 апр, 14:30

Уряд Нідерландів заморозив російські активи сумою від 500 до 600 млн євро. Про це заявив координатор з реалізації санкцій проти Росії Стеф Блок, інформує пресслужба уряду.

За його словами, Нідерланди ретельно перевіряють інформацію щодо різних компаній та приватних осіб.

"Ми дуже ретельно перевіряємо, чи не пропустили ми будь-які компанії або приватних осіб в першому раунді заморожування. На цей час у нас немає конкретних ознак того, що це відбувається у великих масштабах. Проте служби реалізації знову з’ясовують, чи є компанії або особи, чиї активи ми все ще можемо заморозити", – додав Блок.

Він також зазначив, що суворе законодавство про конфіденційність може ставати блоком для ухвалення рішення про обмеження, тому в Нідерландах потрібно змінити правила, над чим вони працюють.

"Це не означає, що ми знаходимося в нижній частині європейської турнірної таблиці. Зовсім ні. У деяких країнах діють особливі обставини, які дозволяють заморозити більше російських коштів, наприклад, Франція мала на рахунках 22 млрд євро від російського центрального банку", - додав Блок.

Міністерство фінансів Франції представило детальний список заморожених російських активів на суму 23,7 млрд євро ($25,6 млрд), що були заблоковані після повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого.

Наталия Софиенко

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/260399.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua