Негаммер назвав країни ЄС, які не підтримують негайне газове ембарго проти РФ

14 апр, 14:45

Канцлер Австрії Карл Негаммер заявив, що припинення постачання російського газу прямо зараз "неможливе". За його словами, крім Австрії, проти цього виступають також Німеччина, Угорщина та Болгарія. Про це Негаммер сказав в інтерв'ю CNN.

"Австрія не самотня у цьому аргументі проти газового ембарго. Але, з іншого боку, Австрія твердо стоїть на боці інших країн-членів ЄС щодо санкцій проти Російської Федерації. Але санкції мають зашкодити Росії більше, ніж Європейському Союзу", – сказав Негаммер.

"Нафта вже зараз обговорюється в Єврокомісії та в Раді ЄС. Газове питання окреме, це не лише позиція Австрії, це також позиція Німеччини, Угорщини або, наприклад, Болгарії, тому що ми залежимо від газу, наша промисловість залежить від газу. І тому ми маємо визначитися із санкціями, які зашкодять Росії більше, ніж нам", — додав канцлер.

На запитання, чи може питання про газове ембарго розколоти ЄС, Негаммер сказав, що не вірить у це.

"Ми вирішили зібратися з приводу санкцій проти Російської Федерації, і вже ухвалені санкції справді жорсткі та сильні. І ми ухвалимо рішення про додаткові санкції проти Росії, тому що, ви знаєте, ми хочемо показати, що в Євросоюзі є єдність, що ця війна має закінчитися", – сказав він.

На запитання про те, що ще може зробити ЄС, оскільки нинішні санкції не зупинили російського диктатора Путіна, канцлер Австрії сказав: "Я думаю, що зараз ми маємо підходити до санкцій розумніше, щоб зашкодити РФ, але не нам. Думаю, це найважливіше. Ви знаєте, у Євросоюзі є рішення, що ми робимо все можливе, щоб стати незалежними від російського газу, і це також бажання Австрії. Але зараз це неможливо. Це займе час".

Вадим Ребрина

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/260400.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua