У Польщі шукають роботу понад 400 тис. біженців з України

16 апр, 18:00

У Польщі офіційно зареєструвалися в інформаційній системі PESEL 700 тис. біженців з України. Із них близько 400 тис. — ті, хто шукає роботу.

Про це повідомляє видання aquila24.pl. Максимальна кількість біженців з України, які б могли шукати роботу в Польщі, становить приблизно 400-420 тисяч.

На сьогоднішній день кількість українських біженців, яким вже присвоєно номер PESEL у Польщі, за найсміливішими очікуваннями, перевищує 700 тис. осіб. Це стало можливим завдяки набранню чинності в серединф березня цього року Закону про допомогу громадянам України.

Аналітики Польського Економічного Інституту зазначають, що близько половини цієї групи — діти (330 тис. хлопчиків та дівчаток). Люди працездатного віку (від 18 до 64 років) становлять близько 320 тис. осіб, у тому числі переважна більшість (близько 300 тис.) — жінки.

Нагадаємо, що українці обрали своїм фаворитом Польщу в рейтингу зарубіжних країн, які виявили максимум солідарності в умовах вторгнення Росії. 78% українських респондентів переконані, що саме Варшава має найбільшу підтримку у нашій країні ззовні, свідчать результати опитування Kantar Україна.

Інф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/260418.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua