Україна збирається купити американські ударні безпілотники MQ-9 Reaper - Forbes

15 апр, 10:15

Українська влада веде переговори про закупівлю важких ударних безпілотників американського виробництва, які, на думку військових експертів, можуть змінити баланс у російсько-українській війні. Про це повідомляє Forbes.

За інформацією видання, українські офіційні особи вже зустрілися у Вашингтоні із представниками виробника військових безпілотників General Atomics. Компанія також випускає MQ-9 Reaper.

"Зараз у нас є безпілотники, готові до негайної передачі. За підтримки уряду США ці БПЛА можуть опинитися в руках українських військових льотчиків за лічені дні", - сказав представник General Atomics Марк Брінклі.

У Forbes відзначають, що General Atomics вже має досвід швидкої доставки MQ-9 до інших країн.

"У минулому ми працювали з урядом США над відправкою MQ-9 Reapers до країни-партнера менш ніж за 30 днів", - розповів Брінклі.

Крім того, незабаром Україна отримає від США як військову допомогу ще 11 вертольотів, 200 бронетранспортерів, 18 гаубиць, 300 дронів-камікадзе Switchblade та 500 протитанкових ракет Javelin.

Ця зброя входить до нового пакету військової допомоги від США України, загальна вартість якого становить 800 мільйонів доларів.

Віта Молодан

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/260419.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua