Рада визнала війну Росії проти України геноцидом та заборонила символіку окупантів

15 апр, 13:30

14 квітня Верховна Рада зібралася на засідання, під час якого народні депутати України ухвалили низку законів. Про це повідомив народний депутат Ярослав Желєзняк.

Так, депутати проголосували за Постанову Верховної Ради України № 7276 від 13 квітня 2022 року "Про вчинення Російською Федерацією геноциду в Україні". Загалом за постанову проголосували 363 народні депутати України.

Як зазначено у Постанові, її прийняття стане першим кроком до викриття намірів Російської Федерації, її дій щодо знищення українського народу під час збройної агресії проти України та донесення цієї інформації до міжнародної спільноти з метою ініціювання притягнення до відповідальності всіх винних осіб.

Також у другому читанні 354 народних депутатів проголосували за законопроект № 7214 від 26 березня 2022 року про заборону пропаганди російського неонацистського тоталітарного режиму, який забезпечує захист України в інформаційному просторі, забороняє використання російської неонацистської символіки "Z", "V" та визнає Росію державою-терористом.

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/260432.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua