Що чекає на українські банки через війну: розповіли у ФГВФО

19 апр, 10:00

В Україні фінансова система зміцнилася за минулі роки. Очікувати банкопада, який був на початку війни рф проти України в 2014-му, внаслідок повномасштабного вторгнення в 2022-му не варто.

Про це в інтерв’ю ЕП розповіла керівниця Фонду гарантування вкладів фізосіб (ФГВФО) Світлана Рекрут. За її словами, банківська система зміцнилася під час коронакризи.

«Це не трапилося просто так. Це результат роботи як пруденційного нагляду, так і самої системи. У 2014-2016 роках з ринку пішли слабкі банки, а залишилися сильні, які продовжували нарощувати свою міць», — відзначила вона.

Однак при цьому Рекрут зазначає, що кредитна дисципліна зменшуватиметься, а капітал банків вимагатиме нових вливань. «Але ще раз наголошую, що це питання наступного дня. Цим ми займатимемося після перемоги. Кредитні портфелі банків, кредитний ризик — це зараз те, що насправді порахувати неможливо», — зазначає представниця ФГВФО.

Вона також зауважила, що НБУ дасть банкам час для нарощення капіталу та зміцнення, оскільки неплатоспроможність банку — це не панацея, а міра «останньої інстанції».

Інф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/260486.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua