Британський стартап Seon залучив $94 млн, щоб допомогти фінтех-компанія дотримуватися санкцій проти РФ

19 апр, 11:30

Стартап Seon, який допомагає фінтех-компаніям боротися з онлайн-шахрайством, залучив $94 млн на розробку нових інструментів для запобігання ухиленням Росії від санкцій. Зараз компанія оцінюється в 500 мільйонів доларів після останнього раунду фінансування.

Видання CNBC зазначає, що лондонська компанія залучила нові кошти в рамках раунду фінансування під керівництвом IVP.

Програмне забезпечення компанії аналізує адреси електронної пошти, номери телефонів та інші дані споживача, щоб створити «цифровий слід», і використовує машинне навчання, щоб визначити, чи вони є справжніми чи підозрілими.

Генеральний директор та співзасновник Seon Тамас Кадар зазначив, що його компанія зіткнулася з підвищеним попитом на інструменти, які викорінюють транзакції від «політично значущих осіб» та осіб, включених до санкційних списків на тлі вторгнення Росії в Україну. Частина коштів буде використана для вирішення проблеми можливого використання фінтех-додатків для відмивання грошей та ухилення від санкцій.

"Ми працюємо над тим, щоб задовольнити цю потребу нашої клієнтської бази", - наголосив Кадар.

Нагадаємо, раніше уряд Великобританії опублікував новий список тих, до кого застосовано санкції у зв'язку з агресією щодо України. До чорного списку, зокрема, внесено основного акціонера "Лукойлу" Вагіта Алекперова, засновника та голову Ради директорів АФК "Система" Володимира Євтушенкова, екс-главу РЗ Володимира Якуніна, власника групи ЄСП Григорія Березкіна, дружину глави МЗС РФ Марію Лаврову та українського політика Віктора Медведчука, якого за день до цього затримала СБУ.

Ілля Требор

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/260498.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua