Під санкції Нової Зеландії потрапили 80% банківської системи Росії

19 апр, 14:00

Нова Зеландія у вівторок запровадила санкцій проти найбільших російських банків та Центрального банку РФ у відповідь на вторгнення в Україну. Про це повідомляється на сайті уряду Нової Зеландії.

"Ці великі установи становлять приблизно 80% усіх банківських активів Росії", – прокоментувала рішення уряду міністерка закордонних справ Наная Магута.

Санкції стосуються 18 банків та організацій, серед яких Сбєрбанк, Альфа-банк, Газпромбанк, Банк Росія, банк Откритіє, ВЕБ, ВТБ тощо. Під новозеландськими санкціями опинилися також Центральний банк РФ, Російський фонд прямих інвестицій та низка інших банків, зокрема кримських.

Нова Зеландія раніше ніколи не вводила санкції без рішення Ради безпеки ООН, але війна в Україні змінила її позицію. Країна ухвалила спеціальний закон, що дозволив їй вводити санкції проти Росії.

Перший пакет санкцій Нової Зеландії проти Росії було запроваджено 18 березня. До нього потрапили президент РФ Володимир Путін разом з усією політичною верхівкою Росії. Ці санкції передбачають заморожування активів, якщо такі є на території Нової Зеландії, та закриття повітряного і морського простору для їхніх літаків та суден.

Також було накладено санкції на Промсвязьбанк, корпорацію Алмаз-Антей, Уралвагонзавод, 558-ий авіаційний ремонтний завод, збройні формування, які брали чи беруть участь у війні проти України.

Андрей Водяный

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/260508.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua