Париж назвав ембарго ЄС на російську нафту «справою тижнів»

22 апр, 17:00

Рішення про припинення імпорту російської нафти європейцями невдовзі має бути ухвалене державами-членами. Згадана з початку війни в Україні, ця опція тепер "скоріше питання тижнів, ніж місяців", заявив міністр економіки Франції Бруно Ле Мер у п'ятницю в ефірі BFMTV, пише УНН.

Цитата

"Президент Республіки (Еммануель Макрон - ред.) неодноразово заявляв, що санкції необхідно посилити", — сказав Ле Мер він, маючи на увазі "імпорт вугілля та імпорт нафти".

"Він не запропонував газ, тому що ми знаємо, що для певної кількості європейських держав вся їхня економічна діяльність просто зупинилася б", - додав міністр економіки Франції.

Оскільки питання російського вугілля вже вирішене, то "на столі на сьогодні заборона на імпорт нафти з росії", продовжив Ле Мер. "Це перше джерело іноземної валюти для росії. Це 700 мільйонів доларів фінансових ресурсів на день", - додав він.

Проте рішення ще не ухвалене. "Ми маємо досягти успіху в об'єднанні 27 держав-членів, ми ще не досягли цього. Є ще опір, побоювання, вони є законними. Ми маємо на них реагувати", — продовжив міністр економіки Франції.

"Для мене це скоріше питання тижнів, ніж місяців (…) Я не можу назвати точну дату, тому що ставки надзвичайно важливі для нашої економіки", — зауважив він.

Доповнення

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що шостий пакет санкцій ЄС обов'язково повинен включати ембарго на нафту з росії.

За даними німецьких ЗМІ, у шостому пакеті санкцій проти російської федерації Європейський Союз планує ввести нафтове ембарго.

Юлія Шрамко

Джерело: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/260617.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua