Закон України № 2118: деякі особливості справляння податків і зборів

27 апр, 10:50

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області нагадує, що Законом України від 03 березня 2022 року № 2118-ІХ «Про винесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо особливостей оподаткування та подання звітності у період дії воєнного стану» підрозділ 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (ПКУ) доповнено новими підпунктами 69.7 і 69.8 пункту 69.
Так, тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України, справляння податків і зборів здійснюється з урахуванням особливостей, зокрема:
► сума відшкодування вартості пального, витраченого при наданні послуг з перевезення для забезпечення потреб Збройних Сил України та підрозділів територіальної оборони, не включається до складу оподатковуваного доходу фізичних осіб, які надають такі послуги (п.п. 69.7 п. 69 підрозділу 10 розділу ХХ ПКУ);
► відповідно до п.п. 69.8 п. 69 підрозділу 10 розділу ХХ ПКУ на період до припинення або скасування воєнного стану дозволяється виробництво та імпорт тютюнових виробів, віднесених до коду 2402 20 90 20 згідно з УКТ ЗЕД маркованих марками акцизного податку «тютюновмісні вироби для електричного нагрівання (ТВЕН) за допомогою підігрівача з електронним управлінням вітчизняні» – «ТВЕН В», «тютюновмісні вироби для електричного нагрівання (ТВЕН) за допомогою підігрівача з електронним управлінням імпортні» – «ТВЕН І», у разі якщо ставка акцизного податку є однаковою.
Обіг маркованих відповідно до п.п. 69.8 п. 69 підрозділу 10 розділу ХХ ПКУ тютюнових виробів здійснюється до їх повної реалізації кінцевому споживачу.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/260712.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua