Канада хоче передати Україні арештовані російські активи

27 апр, 13:15

Уряд Канади хоче дозволити конфіскацію заморожених російських активів на користь України, сказала у вівторок міністерка закордонних справ Канади Мелані Джолі. Канада стане першою серед країн G7 з таким рішенням, пише CBC.

"Сьогодні ми шукаємо можливість не тільки арешту, але й конфіскації активів осіб та організацій, які перебувають під санкціями, й надання компенсацій тим, хто постраждав", – сказано в заяві Джолі.

Вона наголосила, що це буде перше подібне юридичне рішення серед країн Великої сімки.

У тексті законопроєкту, що пропонується на розгляд нижньої палати парламенту Канади, сказано, що арештовані активи можуть бути використані для "відновлення іноземної держави, яка постраждала в результаті серйозного порушення міжнародного миру й безпеки".

Також гроші можна буде використовувати для "відновлення міжнародного миру й безпеки" і для виплати компенсацій жертвам порушення цієї безпеки.

Аналогічний законопроєкт, що дозволить Канаді конфісковувати російські активи, внесено сенаторкою Ратною Омідвар у верхню палату парламенту.

Посольство України у вівторок закликало Сенат Канади підтримати цей законопроєкт, назвавши його способом "змусити російський клептократичний режим повною мірою заплатити за свої злочини проти України".

На початку квітня уряд Канади оголосив про виділення майже $800 млн (1 млрд канадських доларів) позики у фонд підтримки України, що створюється при Міжнародному валютному фонді, та ще $400 млн на військову допомогу протягом 2022-2023 фінансового року.

Андрей Водяный

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/260719.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua